VIZIUNEA NOASTRĂ

Eficienta • Succes • Implicare • Dreptate • Prosperitate, Confort • Respect • Diversitate • Progres • Valoare

Am moștenit un model administrativ comunist pe care l-am alterat și l-am făcut și mai prost. În perioada comunistă, Ilfovul a fost gândit ca sector agricol, în timp ce în perioada interbelică, Ilfovul era județ, dar cuprindea și Mun. București. În prezent, din interese politice, Ilfovul a ajuns să fie independent de Capitală, enclavizând-o.

Rezultatul este unul dezastruos pentru comunitatea București-Ilfov. Birocrația generată de cele 40 de unități administrativ-teritoriale din Ilfov, la care se adaugă cele 6 sectoare din București, Consiliul General al Municipilului București și Consiliul Județean, fac aproape imposibilă realizarea unor proiecte integrate.

Toate acestea, în timp ce orașul nostru se dezvoltă, zonele urbane depășesc granița teritorială a Mun. București și fenomenul de migrație din București-Ilfov este extrem de mare.

EUROSTAT arată că, din punct de vedere financiar, zona București-Ilfov este la nivelul zonelor din Germania, fiind singura zona din estul Europei ce are o astfel de dezvoltare. Cu toate acestea, la nici 2 km de București, nu există infrastructură și nici resurse, în timp ce Bucureștiul este sufocat de deșeurile care se ard în Ilfov.

Toate problemele noastre au o rezolvare smart și green, construind un sistem administrativ integrat – Metropola Verde București-Ilfov.

Metropola Verde propune o transformare pentru o calitate a vietii la cote inalte, cu solutii in favoarea oamenilor, nu impotriva lor.

Va invitam sa initiem solutii impreuna, sa generam idei si valoare, tocmai pentru ca stim ca impreuna putem fi mai determinati si mai convingatori, fiind uniti pentru comunitate!

Respect pentru om si pentru mediu, politici pro-confort, un climat curat, prosperitate si eficienta, acceptarea diferentelor sunt tintele noastre din 2020 pentru mai departe.

Contexte noi si solutii SMART, dupa standarde mondiale:

 

Bucuresti-Ilfov, prima Metropola Verde

Zero poluare, Zero sectoare

SMART City, SMART Region à GREEN life! 

Fara praf în administrația publică și fără poluare!

Avem o viziune noua pentru succes, o abordare eficienta prin ordine, un plan evoluat, expertiza si vointa, rezolvari pentru privilegiul cetateanului. Vorbim despre un model de progres. O configurare pentru un viitor in favoarea noastra si a mediului.

Este despre ceea ce putem face si cum putem construi impreuna Metropola Verde!