Magazin

★★★★☆

Caracteristici inainte de a cumpara o masina de spalat

Sa stiti de ce capacitate de incarcare aveti nevoie este un aspect important atunci cand cautati o masina de spalat. Calculul se face in kilograme de incarcatura si, in functie de numarul de persoane din gospodarie, cu atat mai multa capacitate veti avea nevoie, bineinteles.

Cele mai moderne modele, desi au o capacitate de incarcare mare (12 kg), ocupa acelasi spatiu ca o masina de spalat cu 3 ani mai veche decat o masina de 8 kg. Asadar, in opinia mea, va fi intotdeauna mai bine sa aveti o capacitate de incarcare mai mare, atata timp cat masina de spalat are o eficienta energetica buna (minim B).

Marele avantaj este ca puteti pune mai multe rufe in tambur, astfel incat veti rula mai putine programe si veti folosi mai putina energie si apa.

In plus, deoarece exista mai mult spatiu in tambur, hainele sunt mai bine aerisite, astfel incat acestea ies mai putin umede si cu mai putine cute.

Viteza de rotire

In ceea ce priveste viteza de centrifugare, care in urma cu cativa ani era un element foarte important atunci cand se cumpara o masina de spalat, in prezent este un element secundar. Acest lucru se datoreaza faptului ca, in trecut, turatia era de aproximativ 600 rpm si exista o diferenta mare intre 600 si 900 rpm, de exemplu.

Ceea ce se obtine cu o viteza de centrifugare mai mare este, pe de o parte, o spalare mai eficienta si, pe de alta parte, hainele ies mai putin umede si cu mai putine cute, ceea ce faciliteaza calcatul.

Zgomot

Zgomotul generat de aceste aparate este un aspect de care trebuie sa tineti cont, deoarece le veti folosi frecvent si, in functie de locul in care le instalati, poate fi foarte deranjant.

De asemenea, odata cu noile modificari ale reglementarilor privind lumina, este mai economic sa folositi masina de spalat pe timp de noapte sau in mijlocul zilei, exact cand oamenii se odihnesc.

De asemenea, va spun adevarul si, testand diferite masini de spalat moderne in direct, nu observ aproape nicio diferenta intre o masina de spalat care produce 71 dB si o alta care produce 80 dB.

Programare

Programarea masinilor de spalat moderne este foarte asemanatoare, iar majoritatea modelelor de varf de gama au o aplicatie mobila si puteti programa spalarea, printre alte functii.

Toate au multe programe diferite, pe care nu le voi mentiona, dar toate sunt foarte asemanatoare. Cele mai inovatoare programe sunt:

Spalare cu aburi: ideala pentru indepartarea murdariei de pe hainele delicate care nu pot fi spalate in apa calda, deoarece se micsoreaza.

Modul antialergenic: utilizat pentru a elimina 99,9% din bacterii si virusi. Este recomandat pentru haine pentru copii, cearceafuri etc.

Functia de amanare: Aceasta consta in programarea momentului in care doriti ca ciclul de curatare pe care l-ati setat sa se incheie. De obicei, permite un interval de 3 pana la 24 de ore, iar utilizarea practica este aceea de a avea masina de spalat gata cand va treziti dimineata sau cand va intoarceti de la serviciu.

Inteligenta artificiala: Masina de spalat rufe foloseste senzori pentru a detecta greutatea hainelor pe care le-ati introdus si adauga cantitatea necesara de apa si detergent (dozare automata) pentru o curatare cu o uzura cat mai redusa. Unele modele, cum ar fi LG, detecteaza tipul de tesatura, iar tamburul executa anumite miscari pentru o mai buna ingrijire a hainelor, in functie de tipul de imbracaminte.

Spalare rapida: dureaza de obicei intre 15 si 30 de minute si, dupa cum indica si numele, este folosita pentru a spala putine articole de imbracaminte sau articole care nu sunt foarte murdare.

Functia pauza+continuare: Aceasta functie este utilizata pentru ca, dupa ce ati pornit masina de spalat, sa puteti pune pe pauza si sa introduceti o haina pe care ati uitat-o. Unele masini de spalat mai vechi au aceasta optiune, dar trebuie sa asteptati 5 minute inainte de a putea deschide usa, asa ca deseori ajungeti sa uitati. In cele mai moderne, nu trebuie sa asteptati mai mult de 5 secunde.

Moduri suplimentare: Acestea sunt moduri de curatare care pot fi adaugate la programele existente. Cele mai frecvente sunt pre-spalare sau spalare suplimentara pentru atunci cand hainele sunt foarte murdare si clatire suplimentara sau clatire, atunci cand doriti sa eliminati mai bine restul de detergent care poate ramane dupa spalare, un lucru important pentru persoanele cu alergii.

Accepti cookies? Citeste mai mult