De ce metropola verde?

Bucuresti-Ilfov, prima Metropola Verde

Zero poluare, Zero sectoare

SMART City, SMART Region GREEN life!

Fara praf în administrația publică și fără poluare!

 

Efecte si avantaje clare reflectate in viata locuitorilor:

Pentru împărţirea eficientă a costurilor administrative

Organizarea administrativă sub forma unei metropole va diminua aparatul administrativ actual a cărui întreținere implică costuri anuale de 1 miliard de lei doar pentru cele 6 sectoare ale Municipiului București. În Ilfov se cheltuie de 9 ori mai puțin decât în sectoarele Capitalei. Actuala divizare și serviciile deconcentrate, susținute de partidele politice mamut aflate la butoanele administrației publice, nu fac decât să consume resursele provenite din taxele și impozitele locale. Crearea unei metropole ar genera o împărțire uniformă a costurilor la nivelul întregii comunități.

Standarde uniforme, demne de o capitală europeană

Distribuirea echitabilă a veniturilor obținute din contribuțiile comunității va genera o mai bună gestionare a resurselor, creând posibilitatea de a realiza mai multe investiții în infrastructură și servicii, de care să beneficiem toți. De asemenea, creearea unei metropole generează premisele înlăturării discrepanțelor de la un UAT la altul și creșterea calității serviciilor. Astfel, vor exista aceleași standarde pentru toți membrii comunității, la nivel de capitală europeană a secolului XXI.

Smart management al resurselor umane și proiecte integrate

În prezent, Bucureștiul se sufocă sub o administrație supradimensionată, incompetentă și ineficientă. Am moștenit un model administrativ comunist pe care l-am alterat în timp și l-am făcut și mai ineficient. În perioada comunistă, Ilfovul a fost gândit ca sector agricol, în timp ce în perioada interbelică, Ilfovul era județ, dar cuprindea și Mun. București. În prezent, din interese politice, Ilfovul a ajuns să fie independent de Capitală, enclavizând-o. Rezultatul este unul dezastruos pentru comunitatea București-Ilfov.

Birocrația generată de cele 40 de unități administrativ-teritoriale din Ilfov la care se adaugă cele 6 sectoare din București, Consiliul General al Municipilului București și Consiliul Județean, fac aproape imposibilă realizarea unor proiecte integrate. Prin eliminarea modelelor comuniste și reducerea corupției din administrație, capitala va dobândi un aer proaspăt, odată cu implementarea unui management inteligent și eficient al resurselor umane.

Climat de încredere în comunicarea cu cetățenii

Reforma administrativă pe care o propunem vine la pachet cu o mai bună comunicare între funcționarii publici și cetățeni, inspirând un climat de încredere în ceea ce privește soluționarea problemelor comunității. Împreună, vrem să contribuim la o dezvoltare integrată a localităților, toate interconectate în Metropola Verde.

Pentru o comunitate nepoluată

Metropola Verde este un plan pentru o capitală sănătoasă, fără praf pe străzi și în mentalități. Imaginea Capitalei la nivel european este una prăfuită la momentul actual, dată fiind recenta condamnare pronunțată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene pentru nerespectarea în mod sistematic și în mod constant de către Primăria Municipiului București a valorilor limită anuale pentru concentrațiile de PM10. Pentru un aer respirabil în comunitatea București-Ilfov și pentru a evita sancțiuni financiare din partea instituțiilor europene, Metropola Verde urmărește implementarea modelelor legislative din alte state în care noxele au fost diminuate, iar gropile de gunoi sunt eficient administrate.