Listă în curs de actualizare.

București

Partidul Verde susține desființarea sectoarelor, motiv pentru care va nominaliza candidați pentru funcția de primari de sectoare până la implementarea planului de reorganizare administrativă „ZERO sectoare”. Totodată, Partidul Verde propune candidați pentru consiliile locale de sector, pentru că doar o echipă de profesioniști poate schimba sistemul din interior.  De asemenea, Partidul Verde propune o lista de consilieri generali pentru Consiliul General al Municipiului București. 

Florin Călinescu

București, Primar General

Maximilian Crăciun

București, consilier general

Maximilian și-a clădit profesia de economist prin Facultatea de Finanțe Bănci, după care a urmat și un program de Master, tot în finanțe. Acum se ocupă de dezvoltări imobiliare. Motivul pentru care a ales să facă parte din acest partid politic stă în certitudinea necesității unei schimbări, atât la nivel local, cât și național, și dorința sa de a fi parte din promotorii acestei schimbări.

Andrei Gabriel
Benghea Mălăieși

București, consilier general

Absolvent al celei mai prestigioase universități la nivel mondial de business-MBA la Insead în Singapore, Franța, a activat în consultanță de management la McKinsey și EY, iar actualmente este antreprenor și mândrul tată a doi copii.

Ardelean prin naștere, Bucureștean prin căsătorie, locuiește în Sectorul 5 din 1999. Cu experiență în administrație publică centrală, a decis să facă pasul în politică alături de Vlad Cristian Soare și Partidul Verde, motivat de platforma și misiunea asumată a AMBI, iar acum a Partidului Verde.

Silviu Dumitru

București, consilier general

Silviu Dumitru este unul dintre pionierii Partidului Verde, fiind implicat activ în numeroase acțiuni civice în zona verde. Este un iubitor al naturii și un puternic susținător al dezvoltării sustenabile. Silviu lucrează în domeniul aeronautic.

Diana Borzoș

București, consilier general

Tânără mămică, de profesie economist și filolog, care în prezent are rezultate de succes ca business development manager într-o companie privată importantă. Diana a ales să intre în politică pentru că dorește să îmbunătățească serviciile pe care administrația actuală, care funcționează după un sistem învechit, ni le oferă în prezent atât ei cât și copilului său.

Ștefan Chira

București, consilier general

Prin prisma educației și activității, Ștefan este o persoană orientată către identificarea soluțiilor și aplicarea lor pentru a depăși orice obstacol. Gândirea tehnică și creativă se îmbină cu pragmatismul antreprenoriatului pentru obținerea unui randament maxim.

Sportul de performanță l-a disciplinat și l-a învățat ce înseamnă ambiția.

Fără experiență politică, dar cu o ambiție mare, Ștefan este angrenat în acest proiect din pasiunea sa pentru natură și pentru că este convins că prin implementarea unor principii și idei simple putem îmbunătăți calitatea vieții în România. 

Mihai Duță

București, consilier general 

Din perspectiva unei persoane fără un trecut politic, Mihai a hotărât să se implice în administrația publică pentru a demonstra, în primul rând lui însuși, faptul că oamenii fără experiență politică, fără relații în acest domeniu, pot accede pe scena politică și să fie și eficienți.

”Consider că este momentul să ne implicăm pentru a evolua și nu doar să cerem.

Îmi doresc să particip activ la schimbare, spre binele comunității.”

Marian Mateescu

București, consilier general

Marian are o experiență bogată în domeniul public, fiind implicat în reformarea mai multor instituții de stat în calitate de tehnocrat, în prezent activând în domeniul privat, fiind implicat în zona de top management a uneia dintre cele mai mari companii cu capital autohton.

Oleg Brega

București, consilier general

Oleg este cineast, activist civic cu stagiu și puternic susținător al măsurilor verzi. Oleg a aderat la Partidul Verde, considerând că trebuie să aducă schimbarea de care orașul nostru are nevoie.

Crina Mechno

Sector 1, Primar

De profesie economist, Crina lucrează de 6 ani la un studiu doctoral despre dezvoltarea inteligentă a zonelor metropolitane din România. După ce a absolvit studiile a două facultăți de success din Ungaria și Italia, anume Administrarea Afacerilor in cadrul Universității Americane CEU Business School din Budapesta și Management si Economie internațională in cadrul Universitatii Luigi Bocconi din Milano, tânăra economist a urmat și un master în marketing și comunicare. Crina a ales să pășească pe scena politică pentru a schimba modul învechit de guvernare si a îmbunătăți viitorul copiilor noștri, ca să nu mai fie nevoiți să părăsească țara pentru un trai mai bun.

Daniel-Jean Slav

București, consilier general

Daniel-Jean, de profesie jurist, actualmente ocupând poziția de Business Development Manager într-una din cele mai importante companii private românești, a ales sa intre în politică din două motive: în primul rand a fost atras de platforma propusă de AMBI, iar în al doilea rând susține faptul că la 30 de ani de la revoluție, schimbarea se poate face cu ajutorul și implicarea generațiilor noi, generații care pot contribui atât la modernizarea clasei politice, cât și la modernizarea aparatelor administrative.

Ilfov

Partidul Verde are candidați proprii pentru funcția de primar în majoritatea localităților din Ilfov. Totodată, va avea liste de consilieri locali în toate localitățile din Ilfov. În câteva localități, Partidul Verde va susține candidați independenți care au programe politice verzi. La Consiliul Județean, Partidul Verde îl aruncă în cursa pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean pe Vlad-Cristian Soare. Totodată, Partidul Verde va propune o listă de consilieri județeni.

Vlad Soare

Președinte Consiliul Județean Ilfov

Vlad este avocat conducând o societate cunoscută de avocatură, antreprenor și cadru didactic colaborator în cadrul Facultății de Drept – Universitatea din București. Vlad a finalizat singura cercetare doctorală cu privire la zonele metropolitane și asocierea dintre unitățile administrativ-teritoriale, fiind premiat cu calificativul summa cum laudae.

Adrian Filip

Ilfov – consilier județean

Adrian Filip este un om care iubește natura și este pasionat de educația ecologică. S-a alăturat Partidului Verde ca urmare a faptului că formațiunea politică este condusă de o persoană pe aceeași lungime de undă cu el. Profesează în domeniul artistic și IT, lucru care îi permite să îmbine tehnologia cu arta vizuală și muzicală pentru a crea conținut media de calitate și cu succes.

Ana Maria Udriște

Corbeanca – primar & consilier judetean

Este avocat și antreprenor, fondator al avocatoo.ro, site în top trei cele mai bune din România din segmentul juridic. Ana Maria a ales să intre în politică pentru că este convinsă că schimbarea începe cu fiecare dintre noi, la modul individual.

Ruxandra Niculae

Afumați – primar

Ruxandra Iuliana Niculae, are 43 de ani, este căsătorită și are doi copii. De profesie este avocat și are propriul cabinet din anul 2004. Este născută, crescută în Afumați și este o persoană împlinită atât familial, cât și profesional.

S-a implicat în mod constant, încă din anul 2000, în diverse probleme ale localității și a acumulat suficientă experiență din viața publică și administrativă. Problemele localității îi sunt bine cunoscute, atât din poziția de consilier local, cât și din aceea de cetățean.

Această candidatură este o oportunitate să rezolve problemele urgente care persistă de foarte mulți ani, precum calitatea slabă a utilităților, problemele legate de situația învățământului preșcolar și primar, lipsa totală de transparență în ceea ce privește administrarea bugetului, dar și multe altele.

Mircea Dragomir

Chitila – primar

Activează în domeniul online ca manager vânzări, componenta verde fiind cea care l-a atras în Partid. Promotor al vehiculelor electrice, în 2013 a inițiat un proiect privind înființarea unei companii de taxiuri private electrice, după un model din China, din păcate neconcretizat. Fără nicio legătură, un proiect identic s-a concretizat, în 2014, la Bruxelles, cu sprijinul guvernului belgian. În 2014, a deschis o afacere cu roți electrice (monocicluri) ce s-a dovedit a fi de succes la acel moment. În prezent, una dintre activitățile sale îl reprezintă importul de produse care se alimentează prin panouri solare. Își dorește un mediu nepoluant pentru generația tânără, care să beneficieze de servicii de calitate.

 Roberto Gunciu

Popești Leordeni – primar

Profesor de educație fizică și sport, crescut în Popești Leordeni, printre oameni simpli, dar frumoși.

Provin dintr-o familie de sportivi, exemplu fiind tatăl meu. Am fost campion național la atletism, selecționat in echipa națională a României la fotbal pe plajă, actualmente arbitru în lotul național de fotbal în sală. Îmi place să lucrez în echipă și cred cu tărie că locuitorii din Popești Leordeni merită tot ce-i mai bun. Viitorul ni-l clădim prin educația copiilor noștri, cărora le suntem datori să le cream condiții normale, civilizate de a învăța într-un mediu sănătos.

Mircea Melnicof

Măgurele – primar

Este o persoană familistă, care locuiește de 2 ani în Măgurele, acolo unde a observat că sunt lucruri care nu merg și ar trebui schimbate. A studiat Electronică și profesează în domeniul IT. Principalele lipsuri pe care le-a descoperit în comunitatea sa sunt lipsa utilităților și a investițiilor, precum și problema depozitarii gunoaielor.

Alexandru Ploscaru

Otopeni – primar

De profesie apicultor, Alexandru Ploscaru este un om muncitor, ajungând să dețină o firmă de construcții și prestări servicii. A fost ales în consiliul local Otopeni în urmă cu 8 ani, însă a sesizat că din 2012 și până în prezent au continuat să existe multe probleme nerezolvate. Am ales Partidul Verde pentru că în acest colectiv nu activează oameni cu experiență politică care să fie murdari de haina politică din România.

Iulia Crețu

Snagov – Consiliul Local

Iulia este de profesie traducător, cu o experiență de peste 16 ani in IT. Focusata pe rezultate, cu valori de viață bine definite, Iulia știe că lucrurile importante și proiectele mari se fac în echipă, cu mult efort și competență, de aceea vede sensul de a contribui cu toate calitățile în echipa cu care a ales să lucreze.

Daniela Horobeanu

Mogoșoaia– Consiliul Local

Daniela a ales Partidul Verde pentru debutul în politică, rezonând cu ideile și obiectivele acestuia. Absolventă de ASE și MBA (Master of Business Administration), activează în prezent în cadrul unei firme de marketing și publicitate. Consideră că acum a venit momentul să se implice mai mult în viața comunității din Mogoșoaia.

Matei Marin

Glina – primar

De profesie inginer, locuiește în comuna Glina de peste 10 ani. În tot acest timp, a luat contact cu problemele specifice localității, înțelegând totodată importanța administrației locale. Din 2018, a aderat la Partidul verzilor, inspirat fiind de ideile președintelui formațiunii. Susținător al schimbării mentalității colective cu privire la administrația publică locală și a protecției mediului, dorește un viitor verde pentru membrii localității.

Bogdan Tobă

independent, Buftea – primar

42 de ani, doi copii, antreprenor, de 12 ani implicat civic în orașul Buftea. Cunosc foarte bine întreg orașul, fiecare străduță, fiecare colț verde sau cotlon prăfuit, am copilărit și am trăit în Buftea, și nu am părăsit-o niciodată. Monitorizez atent activitatea din primărie și știu tot ce se face cu banii noștri și unde se scurg, dar știu și ce ar trebui să se facă de fapt cu ei. Știu problemele, am soluțiile, am și idei noi #pentruBuftea.

Marius Stratulat

independent, Vidra – primar

Sunt Marius Ionut Stratulat, in varsta de 33 de ani si sunt unul dintre oamenii care a vrut sa depaseasca conditia fizica aratand lumii ca se poate face orice daca ai ambitie.

Numele meu a capatat notorietate depasind de multe ori conditia fizica si participand activ in diverse proiecte civice, facand lobby pentru drepturi elementare in comunitati si evolutiei antreprenoriale.

De 6 ani sunt activist pentru drepturile persoanelor cu dizabilitati din Romania, de 9 ani lupt pentru dezvoltarea comunei Vidra si de 5 ani am devenit un antreprenor in lumea sociala pe piata internationala a dispozitivelor medicale.

Ramona Dimache

Periș – primar

Ramona are o experienţă profesională de peste 15 ani în domeniul comunicării, o mare parte dintre aceştia fiind în poziții de conducere în instituții ale administraţiei publice centrale și locale. Are experiență în implementarea proiectelor de dezvoltare comunitară, regenerare urbană și gestionarea deșeurilor, proiecte europene și proiecte cu comunități defavorizate, dar și un background în problematica de gen. S-a alăturat echipei Partidului Verde atrasă de viziunea pragmatică, echipa dinamică și valorile comune. Crede cu tărie în potențialul comunei Periș și își propune proiecte în care să implice toți actorii locali.

Dorel Mărgărint

independent, Chiajna – primar

Antreprenor, cu 16 ani de experiență în SUA și studii la două facultăți din Boston, Dorel este un activist în domeniul mediului. A participat la ședințele Consiliului Local Chiajna, la dezbaterile publice privind toată problematica comunei și în campania #Fară Penali în Funcții Publice.
Mirosul neplăcut, lipsa apei potabile și a unei canalizări eficiente, aglomerația datorată infrastructurii precare și autorizării construcțiilor haotice vor fi direcțiile acțiunilor principale pe întreaga perioadă a mandatului său.

Rădanțu Ionuț-Alexandru

 Jilava – primar

Un tânăr ambițios, născut și crescut în comuna Jilava, a ales să facă un bine comunității încă din 2016, prin implicarea în activități de îmbunătățire a calității vieții persoanelor vârstinice sau cu handicap, de pe raza județului Ilfov, asigurând servicii de îngrijire la domiciliul acestora.

Ionuț-Alexandru, de profesie jurist, a decis să facă pasul în politică alături de Partidul Verde pentru o comunitate nepoluată și un climat de încredere în comunicarea cu cetățenii.

Ionel Dumitru

Pantelimon – primar

Numai prin implicarea comună a tuturor cetățenilor vom dezvolta orașul Pantelimon, o localitate cu un mare potențial dar care se confruntă cu multiple probleme, este de părere Ionel Dumitru, care locuiește aici de când s-a născut. Economist de profesie și tată a doi copii, acesta s-a alăturat Partidului Verde pentru a ridica standardele orașului din care face parte. Viziunea sa despre un primar ideal este apropiată de cea a unui lanț cu zale: primarul este capătul, iar cetățenii zalele, partea cea mai importantă a ansamblului. Comunicarea și lucrul în echipă sunt esențiale pentru o bună dezvoltare.